Utolsó Hévíz-patak túra

Utolsó Hévíz-patak túra

Ebben a szezonban utoljára eveztünk Hévíz-patakon március 15-én vasárnap. A Balatonfelvidéki Nemzeti Park engedélyével látogatható természeti csodánk ezzel a nappal “bezárt”, visszaadtuk a természetnek, az élővilágnak, hogy háborítatlan csendben újulhasson meg és jövőre visszatérhessünk a tavirózsák és hattyúk közé. Köszönjük minden kedves túrázónknak a részvételt, akik idén minket választottak és velünk látogattak el e meseszép tájra. Őszintén reméljük, hogy fáradtan ugyan, de feltöltődve, gazdag élményekkel tértek haza. Változatos időjárási viszonyok között volt szerencsénk idén evezni: kijutott bőven szélből, esőből, napsütésből, csak hóból volt kevesebb, mint lenni szokott. Leszögezhetjük, Hévíz-patak minden időben gyönyörű! 

Köszönjük az Orchidea Apartmannak a príma szállást és kedves fogadtatást, bármikor is érkeztünk. 🙂 A Hévízre látogatóknak csak ajánlani tudjuk  barátságos, előzékeny vendéglátóinkat. 

Köszönjük a Nemzeti Parknak a vízreszálló helyen a stég megépítését, mely praktikus és szép is lett. Bízunk benne, hogy ők is elégedettek a vízitúrázók hozzáállásával, és nem rombolt senki idén. Mi – mint minden évben – betartottuk az előírt szabályokat. Túrázóink figyelmét is felhívtuk a természet védelmére, a dohányzás mellőzésére és ha eldobált szemetet, flakont találtunk a túrán, összeszedtük. Fontosnak tartjuk, hogy az előírásokat mindenki tartsa és tartassa be. Bízunk benne, hogy más vízitúráztató kollégáink is hasonlóképpen gondolkodnak, a Nemzeti Park által előírtakat maradéktalanul betartják és jövőre ennyi probléma sem lesz, mint idén volt. Az év hátralévő részében is sok sikert kívánunk a Nemzeti Park munkatársainak, köszönjük, hogy védik és vigyázzák a természetet. 

Március 15-e nem csupán a Hévíz-patak utolsó evezhető napjaként fontos, hanem magyarságunk, magyar szabadságunk kivívásának is örök ünnepe. Külön öröm számunkra, hogy a szabadban, a természetben, magyar hazánk e gyönyörű szegletében tölthettük ezt a napot, szívünkben ünnepelve. 

Sajnos, a tavaszköszöntő evezés örömét és a márciusi ifjak bátorságának emlékét elhomályosította a koronavírus terjedésének aggálya. Azon túrázóinknak, akik nem tartottak velünk, nagyon köszönjük a rugalmasságukat, hogy elfogadták tőlünk a felajánlást, hogy egy későbbi alkalommal beválthatják ezt a napot. Azoknak, akik pedig bíztak bennünk, köszönjük, hogy megtiszteltek bennünket részvételükkel. Az evezéshez szükséges eszközöket fertőtlenítettük közvetlen használatuk előtt. Bízunk benne, hogy a szabadban, egymástól kellő távolságot tartva, de mégis együtt töltött élmény sokáig jelent még erőt az előttünk álló nehézségek leküzdése idején. A helyzet jelen állása szerint lehetséges, hogy ez a hétvége, ez a túra lesz sokáig az utolsó tengeri kajak túránk. 

A koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében az ÉlesKayak Kft. teljes mértékben felfüggesztette tevékenységét. Semmilyen túránkra nem fogadunk jelentkezést. 

Pontosan tudjuk, hogy azok az embereknek, akiknek éltető eleme a mozgás, a természet, a sport, milyen nehéz otthon maradni, lemondani a mozgás szabadságáról. Azonban ezúton is arra kérünk minden sporttársat, hogy mindannyiunk egészsége érdekében legyen türelmes, és NE induljon el sem sportolni, sem a természetbe kirándulni. Nincs az a boldog 20 perc futás, evezés vagy bármi sport, ami megérné, hogy valaki mást megfertőzzön. Felelősök vagyunk önmagunkért és mindenki másért. 

Ez a tavasz és feltehetőleg ez a nyár – türelemre  tanít mindannyiunkat. Nekünk a tengeri kajakozás nem csupán munka, hanem életforma és küldetés is. Mégis le tudunk mondani róla. Le kell mondanunk róla. Nem tehetünk mást. Mert felelősséggel tartozunk. Egymásért. 

Köszönjük az egészségügyben, kereskedelemben, szállítmányozásban dolgozók kitartását, és sok erőt kívánunk mindannyiunknak. 

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük