Jó tudni….

Jó tudni….

 

Adriai-tenger

Tengeri kajaktúráink semmilyen vízitúrázó gyakorlatot, előképzettséget nem igényelnek, csak némi bátorságot és elszántságot.

Fontos viszont, hogy tudj úszni, mert bár úszást segítő mellényt biztosítunk és használata kötelező (a legnagyobb melegben is), ha vízbe kerülnél, a mellény csak segít, de nem úszik helyetted.

Hajóink prémium minőségű tengeri kajakok, nagyon stabilak hullámzó vízben is, biztonságod tapasztalt túravezetők garantálják.

Túráinkon a természetközeli élményeket részesítjük előnyben, kerüljük a tömegturizmust és a tucat-élményeket. Alapvetően nomád túrákat szervezünk, a szabad ég alatt alszunk lakatlan, vagy éjszakára elhagyott öblökben. Ha van kempingezési lehetőség / szükség – a túraleírások végén jelezzük várható költségeinek feltüntetésével.

Túráink nem a teljesítmény hajszolásáról szólnak, a napi sport mellett rengeteg látnivalót tartogat a túrázók számára és egy egészséges ember kondíciójával vállalható. Ha egy biciklitúrát kibírsz, ez is menni fog!

A tengeri kajaktúráink minimum 8, de max. 16 fő részvételével kerülnek megrendezésre. Hazai túráinkon ennél nagyobb létszám is előfordulhat, de az 1 napos programokon sem megy 30 fő fölé. Kivételt jelent, ha a megrendelő igénye ettől eltérő (pl. csapatépítések), egyedi ajánlat alapján akár 60 főt is megmozgatunk.

Túráinkon elvárjuk a természet és egymás iránti tiszteletteljes viselkedést, az alapvető viselkedési normák betartását. Nem szemetelünk, rendet tartunk a táborhelyen, egy-egy öbölből úgy távozunk, mintha ott sem lettünk volna. Erre kérünk téged is.

A túrafelszerelés – a hajó, a mellény, a hullámkötény, az evező, a vízhatlan zsákok – elengedhetetlen feltételei, eszközei a túrának. Arra kérünk, vigyázz rájuk, mellőzd a dohányzást, ne ülj rájuk, ne hagyd el. A túra alatt ezek jelentik az otthonodat. Ha ezek közül bármi elveszne, sérülne, a túrát nem tudnád folytatni.

A leutazás egyénileg történik, de segítjük a résztvevőket abban, hogy mindenki ‘telekocsival’ jusson le, így minimalizálva az utazási költségeket. Van lehetőség arra is, hogy velünk utazz az ÉlesKayak kisbusszal. Az utazási költség túránként változó, távolságtól függően. A komp díja, ha szükséges, helyben a kompnál fizetendő. Minden túraleírás végén megtalálod ennek az utazási lehetőségnek a díját.

 

A tengeri kajakozás erősen időjárásfüggő sport, ezért a túravezetőnek joga és a túrázók biztonsága érdekében kötelessége, hogy az adott körülményeknek megfelelően alakítsa a programot.

Gyerek kedvezmény: szülővel egy hajóban evező 12 évesnél fiatalabb gyermek túráinkon 50 % kedvezményben részesül. A kedvezmény a hajó és hozzátartozó felszerelés bérleti díjára vonatkozik. Csomagárainknál a szállás, étkezés, engedélyek stb. díját árrés nélkül számítjuk, így nem feltétlenül a program teljes árából jár az 50 % kedvezmény. Azon dolgozunk, hogy gazdaságos megoldásokat találjunk és minél több gyermekes család kedvezménnyel vehessen részt túráinkon.

Saját felszereléssel is szívesen várunk túráinkon, ez esetben 5.000 Ft/fő/nap a túravezetés díja. A felszerelésedért nem vállalunk felelősséget, mindenképpen célszerű túra előtt egyeztetned velünk (hajó típusa, felszereltsége, pl. van-e kormányod? stb.). A hajód helyszínre szállítását is vállaljuk, ennek díja a túra helyszínének távolságától függ.

Kérdezz bátran! Nincs buta kérdés, ha még nem kajakoztál vagy nem jártál nomád túrán, nem tudhatod milyen. És egy okkal több, hogy kipróbáld!