Jó tudni….

Prémium minőségű tengeri kajakok, biztonság 

 

Hajóink prémium minőségű tengeri kajakok, nagyon stabilak hullámzó vízben is, valamint biztonságod tapasztalt túravezetők is garantálják.

Tengeri kajaktúráink semmilyen vízitúrázó gyakorlatot, előképzettséget nem igényelnek, csak némi bátorságot és elszántságot.

Fontos viszont, hogy tudj úszni, mert bár úszást segítő mellényt biztosítunk és használata kötelező (a legnagyobb melegben is), ha vízbe kerülnél, a mellény csak segít, de nem úszik helyetted.

Túráink nem a teljesítmény hajszolásáról szólnak, a napi sport mellett rengeteg látnivalót tartogat a túrázók számára és egy egészséges ember kondíciójával vállalható. Ha egy biciklitúrát kibírsz, ez is menni fog!

A tengeri kajakozás erősen időjárásfüggő sport, ezért a túravezetőnek joga és a túrázók biztonsága érdekében kötelessége, hogy az adott körülményeknek megfelelően alakítsa a programot.

 

A természet és egymás tisztelete 

 

Túráinkon a természetközeli élményeket részesítjük előnyben, kerüljük a tömegturizmust és a tucat-élményeket. Alapvetően nomád túrákat szervezünk, a szabad ég alatt alszunk lakatlan, vagy éjszakára elhagyott öblökben. Ha van kempingezési lehetőség / szükség – a túraleírások végén jelezzük várható költségeinek feltüntetésével.

Túráinkon elvárjuk a természet és egymás iránti tiszteletteljes viselkedést, az alapvető viselkedési normák betartását. Nem szemetelünk, rendet tartunk a táborhelyen, egy-egy öbölből úgy távozunk, mintha ott sem lettünk volna. Erre kérünk téged is.

A túrafelszerelés – a hajó, a mellény, a hullámkötény, az evező, a vízhatlan zsákok – elengedhetetlen feltételei, eszközei a túrának. Arra kérünk, vigyázz rájuk, mellőzd a dohányzást, ne ülj rájuk, ne hagyd el. A túra alatt ezek jelentik az otthonodat. Ha ezek közül bármi elveszne, sérülne, a túrát nem tudnád folytatni.

 

Szervezés, utazás 

 

A tengeri kajaktúráink minimum 8, de max. 16 fő részvételével kerülnek megrendezésre. Hazai túráinkon ennél nagyobb létszám is előfordulhat, de az 1 napos programokon sem megy 30 fő fölé. Kivételt jelent, ha a megrendelő igénye ettől eltérő (pl. csapatépítések), egyedi ajánlat alapján akár 60 főt is megmozgatunk.

A leutazás egyénileg történik, de segítjük a résztvevőket abban, hogy mindenki ‘telekocsival’ jusson le, így minimalizálva az utazási költségeket. Van lehetőség arra is, hogy velünk utazz az ÉlesKayak kisbusszal. Az utazási költség túránként változó, távolságtól függően. A komp díja, ha szükséges, helyben a kompnál fizetendő. Minden túraleírás végén megtalálod ennek az utazási lehetőségnek a díját.

 

Gyerekek

 

Tengeri kajak túráinkon mindig nagy örömmel látunk gyermekes családokat is. Ajánljuk, hogy először hazai túránkon tegyetek próbát. Fontos, hogy a gyermeknek legyen kedve hozzá és élvezze a vízen töltött időt. A tengeri túrák nyújtotta élmény pedig biztosan különleges emlékként marad meg a családi archívumban. 

Gyerek kedvezmény: szülővel egy hajóban evező 12 évesnél fiatalabb gyermek számára igyekszünk kedvezményes díjakat kialakítani, melyek túránként eltérőek lehetnek. Túráink leírásánál feltüntetjük a gyerekkedvezményt, amennyiben az adott túrán ilyet módunkban áll nyújtani. Azon dolgozunk, hogy gazdaságos megoldásokat találjunk és minél több gyermekes család kedvezménnyel vehessen részt túráinkon. 

 

Részvétel saját felszereléssel 

 

Ha rendelkezel saját felszereléssel, mi akkor is örömmel várunk.  Ha szívesen velünk tartanál tengeri kajak túránk egyikére, ezt kedvezőbb áron teheted meg, mint a túráknál feltüntetett túradíj. Ez esetben csupán a túravezetés díját kérjük, mely  5.000 Ft/fő/nap. (A túra leírásoknál jelezzük, hogy hány nap evezést tartalmaz az adott túra.) 

A felszerelésedért nem tudunk felelősséget vállalni, ezért mindenképpen tanácsos és célszerű túra előtt egyeztetned velünk (hajó típusa, felszereltsége, pl. van-e kormányod? stb.). Kellemetlen, ha a helyszínen derül ki, hogy a hajód nem alkalmas a túra teljesítésére, mert pl. nincs kormányod. Szerencsére ilyen ritkán fordul elő.

A hajód helyszínre szállítását is vállaljuk, ennek díja a túra helyszínének távolságától függ.

 

Kérdezz bátran!

 

Megtaláltok bennünket emailben és telefonon egyaránt. Nincs buta kérdés, ha még nem kajakoztál vagy nem jártál nomád túrán, nem tudhatod milyen. És egy okkal több, hogy kipróbáld!