Vogalonga – evezős karnevál

Vogalonga:

 

Velence

….avagy tengeri kajakkal Velencében, a gondolák és lagúnák romantikus világában életre szóló fesztiválhangulatban. A Vogalonga  – „Hosszú evezés” – 1975-ben indult útjára, helyi kezdeményezésre, a motoros hajók elterjedése elleni tiltakozásul, s mára több ezer fős nemzetközileg elismert rendezvénnyé vált. A táv kb. 30 km, melyet motor nélküli, kézi hajtású hajókkal, csónakokkal, kajakokkal, kenukkal, sárkányhajókkal tesznek meg a résztvevők.
Pünkösd napján, június 9-én vasárnap reggel 9.00 órakor ágyúlövés indítja a felvonulást a Dózse palota elöl, majd a tengerre érve Burano szigetének megkerülése után, Murano szigetén átevezve a Canal Grandén érkezés vissza Velencébe, ahol óriási fesztiválhangulatban fogadnak minden beérkező versenyzőt.

 

Program: 

  • Mi kis csapatunk pénteken késő este érkezik Velencébe, a szállás elfoglalása kempingben.
  • Szombaton bemelegítésképpen beevezünk Velencébe, és felfedezzük zegzugos lagúnáit, majd este visszamegyünk a kempingbe vaporettóval (a hajókat ott hagyva) .
  • Vasárnap reggel vaporettóval utazunk a versenyhez, vízre szállunk és ágyúdörrenésre elindulunk a színes, vidám, sportértékkel bíró versenyre, felvonulásra! A verseny után rövid „örömködés” és élménybeszámoló után pihenés a kempingben és egyéni utazás haza, VAGY  feltöltődve a Vogalonga hangulatával még vasárnap este tovább indulunk a gyönyörűséges Elba szigete felé.

 

Időpont:  2019. 06. 07 – 09.

 

A Vogalonga 2 napos program díja: 39.900 Ft/fő,

mely tartalmazza: 

  • a kajakok és felszerelés helyszínre szállítását,
  • bérleti díját,
  • a túravezetést és a Vogalongára való jelentkezés szervezését, nevezési díját, emlékérmet, ajándékpólót.

 

Amit nem tartalmaz:

az utazás és a szállás díját a kempingben. (várhatóan a díja sátorban kb. 20 Eur/fő/éj ) , valamint a vaporettó díját (kb. 7 Euro/út)

 

Ha az Elba szigetkerülés tengeri kajakkal túrára is jelentkezel a két program díja együtt:  109.200 Ft helyett 97.900 Ft / fő   ( Elba szigetkerülés díja: 69.300 Ft/fő )

 

És ha mindkettőre velünk tartasz, az ÉlesKayakos kisbusszal van lehetőséged velünk utazni, aminek a díja 45.900 Ft / fő + a komp díja (ami kb. 8.000-10.000 Ft és helyben fizetendő)

 

< Jelentkezem >

 

Fontos:  A tengeri kajakozás erősen időjárásfüggő sport, ezért a túravezetőnek joga és a túrázók biztonsága érdekében kötelessége, hogy az adott körülményeknek megfelelően alakítsa a programot.

Figyelem! A túráink minimum 8 fő részvételével kerülnek megrendezésre.