Vogalonga – evezős karnevál

Vogalonga evezős karnevál

….avagy tengeri kajakkal Velencében, a gondolák és lagúnák romantikus világában életre szóló fesztiválhangulatban. A Vogalonga  – „Hosszú evezés” – 1975-ben indult útjára, helyi kezdeményezésre, a motoros hajók elterjedése elleni tiltakozásul, s mára több ezer fős nemzetközileg elismert rendezvénnyé vált. A táv kb. 30 km, melyet motor nélküli, kézi hajtású hajókkal, csónakokkal, kajakokkal, kenukkal, sárkányhajókkal tesznek meg a résztvevők.
Pünkösd vasárnapján, 2024. május 19.-én vasárnap reggel 9.00 órakor ágyúlövés indítja a felvonulást a Dózse palota elöl, majd a tengerre érve Burano szigetének megkerülése után, Murano szigetén átevezve a Canal Grandén érkezés vissza Velencébe, ahol óriási fesztiválhangulatban fogadnak minden beérkező versenyzőt.

Program:

  • Mi kis csapatunk május 17-án, kora reggel indul Budapestről a pénteki napot utazással töltjük, majd délután érkezés Velencébe. Kempingben leszünk elszállásolva, ott találkozunk a csapat többi tagjával, akik egyéni utazással választották a részvételt.
  • Szombaton bemelegítésképpen beevezünk Velencébe, és felfedezzük zegzugos lagúnáit, majd este visszaevezünk ( ha lesz lehetőségünk , a tengeri kajakokat otthagyjuk és vaporettoval térünk vissza a kempingbe )
  • Vasárnap reggel egy bemelegítő evezéssel indítjuk a napot és beevezünk a Dózse Palota elé (ha ott hagytuk a hajókat, akkor vaporettóval utazunk a versenyhez), vízre szállunk és ágyúdörrenésre elindulunk a színes, vidám, sportértékkel bíró versenyre, felvonulásra. A verseny után rövid „örömködés” és élménybeszámoló után pihenés a kempingben és Pünkösd Hétfőn egyéni utazással hazaindulás, VAGY  feltöltődve a Vogalonga hangulatával még vasárnap este tovább indulás a gyönyörűséges Elba szigete felé.

 

 

Időpont:  2024. 05. 17. péntek – 20. hétfő

 

A Vogalonga 3 napos (3 éj)  program díja: 114.900 Ft/fő,

 

 

 

 

mely tartalmazza:

  • a kajakok és felszerelés helyszínre szállítását,
  • bérleti díját,
  • a túravezetést és a Vogalongára való jelentkezés szervezését, nevezési díját, emlékérmet, ajándékpólót.
  • kempingben 3 éjszaka szállás sátorban (sátrat tudtok bérelni tőlünk is, ha nincs)

Amit nem tartalmaz:

  • az utazás
  • a vaporettó díját (kb. 7 Euro/út)
  • étkezések, egyéb helyben felmerülő költségek

Van mivel, de nincs kivel utaznod? Vagy van kivel, de nincs mivel utaznod? Jelezd és segítünk összeszervezni, hogy mindenki ‘telekocsival’ jusson le, így minimalizálva az utazás költségét.
Van lehetőség arra is, hogy velünk utazz, a kis buszunkkal az utazási költség 200 € / fő.

 

Mielőtt a „Jelentkezem” gombra kattintanál:  2 az 1- ben  AKCIÓ!

 

< Jelentkezem >

 

Fontos:  A tengeri kajakozás erősen időjárásfüggő sport, ezért a túravezetőnek joga és a túrázók biztonsága érdekében kötelessége, hogy az adott körülményeknek megfelelően alakítsa a programot.

Figyelem! A túráink minimum 8 fő részvételével kerülnek megrendezésre.