Vogalonga – evezős karnevál

Vogalonga evezős karnevál

….avagy tengeri kajakkal Velencében, a gondolák és lagúnák romantikus világában életre szóló fesztiválhangulatban. A Vogalonga  – „Hosszú evezés” – 1975-ben indult útjára, helyi kezdeményezésre, a motoros hajók elterjedése elleni tiltakozásul, s mára több ezer fős nemzetközileg elismert rendezvénnyé vált. A táv kb. 30 km, melyet motor nélküli, kézi hajtású hajókkal, csónakokkal, kajakokkal, kenukkal, sárkányhajókkal tesznek meg a résztvevők.
Pünkösd vasárnapján, 2022. június 05-én vasárnap reggel 9.00 órakor ágyúlövés indítja a felvonulást a Dózse palota elöl, majd a tengerre érve Burano szigetének megkerülése után, Murano szigetén átevezve a Canal Grandén érkezés vissza Velencébe, ahol óriási fesztiválhangulatban fogadnak minden beérkező versenyzőt.

Program:

  • Mi kis csapatunk június 03-án, pénteken késő este érkezik Velencébe. Azok utazhatnak velünk az ÉlesKayakos kisbusszal, akik a Vogalonga után az Elba szigetkerülő programon is részt vesznek, mert az ÉlesKayakos kisbusz a Vogalonga fergeteges élménye után tovább indul Elbára, ahol még egy csodás hetet eltöltünk. Akik a Vogalongára jönnek, egyénileg tudnak utazni, a találkozási pontot a jelentkezés megerősítése után emailben megküldjük. Mindannyian ugyanabban a kempingben leszünk elszállásolva, ott találkozunk.
  • Szombaton bemelegítésképpen beevezünk Velencébe, és felfedezzük zegzugos lagúnáit, majd este visszaevezünk ( ha lesz lehetőségünk , a tengeri kajakokat otthagyjuk és vaporettoval térünk vissza a kempingbe )
  • Vasárnap reggel egy bemelegítő evezéssel indítjuk a napot és beevezünk a Dózse Palota elé (ha ott hagytuk a hajókat, akkor vaporettóval utazunk a versenyhez), vízre szállunk és ágyúdörrenésre elindulunk a színes, vidám, sportértékkel bíró versenyre, felvonulásra. A verseny után rövid „örömködés” és élménybeszámoló után pihenés a kempingben és Pünkösd Hétfőn egyéni utazással hazaindulás, VAGY  feltöltődve a Vogalonga hangulatával még vasárnap este tovább indulás a gyönyörűséges Elba szigete felé.

Időpont:  2022. 06. 03. péntek – 06. hétfő

Utazás: EGYÉNILEG

A Vogalonga 3 napos (3 éj)  program díja: 84.900 Ft/fő,

mely tartalmazza:

  • a kajakok és felszerelés helyszínre szállítását,
  • bérleti díját,
  • a túravezetést és a Vogalongára való jelentkezés szervezését, nevezési díját, emlékérmet, ajándékpólót.
  • kempingben 3 éjszaka szállás sátorban (sátrat tudtok bérelni tőlünk is, ha nincs)

Amit nem tartalmaz:

  • az utazás
  • a vaporettó díját (kb. 7 Euro/út)
  • étkezések, egyéb helyben felmerülő költségek

Mielőtt a “Jelentkezem” gombra kattintanál:  2 az 1- ben  AKCIÓ!

< Jelentkezem >

Fontos:  A tengeri kajakozás erősen időjárásfüggő sport, ezért a túravezetőnek joga és a túrázók biztonsága érdekében kötelessége, hogy az adott körülményeknek megfelelően alakítsa a programot.

Figyelem! A túráink minimum 8 fő részvételével kerülnek megrendezésre.