Görögország – Mamma Mia! I. forgatási helyszíne

Skiathos- Skopelos szigetek, Görögország

Hófehéren elterülő kavicsos tengerpart az óriási méretű, boltíves sziklafalak alatt, szikrázó napsütés, színtiszta  égbolt, lehetetlenül kéken csillámló tenger –  és végtelenül barátságos, kedves emberek amerre járunk. Jéghideg Hellas Frappét kortyolgatva mézes baklavánk mellett vagy épp a tenger gyümölcseire várva ismét megállapíthatjuk, hogy a nomád túra nem a nélkülözésről szól. Túránkon ellátogatunk a nagy sikerű romantikus musical, a Mamma Mia! káprázatos forgatási helyszíneire, ahol felidézhetjük a film magával ragadó hangulatát. Felkeresünk a szárazföld felől megközelíthetetlen öblöket, de ellátogatunk olyan helyi faluba is, ahol ha szerencsénk van, részesei lehetünk igazi forró hangulatú, görög mulatságnak. Körbeevezzük Skiathos és Skopelos szigeteket, gyönyörködve a lélegzetelállító partszakaszokban, sziklaképződményekben, barlangokban, a természet monumentális műalkotásaiban. A több milliónyi csillaggal borított égbolt alatt átélhetjük a béke és csend fenséges érzését, szemünket a horizonton összeolvadó mindenségre szegezve.

Program:

 • Meglátogatjuk Ekklisia Agios Ioannis kis kápolnát, ahol a filmben nem kis kavarodás után az esküvőt tartották
 • Elevezünk Skopelos szigetén a Kastani öbölbe, ahol a film parti jeleneteit vették fel
 • és megmártózunk a híres Koukounaries-i strandon, a celebek egyik kedvenc fürdőzőhelyén

Találkozó a megbeszélt helyen és időben (2022.08.13. szombat 12:00) Egy kis pihenő és a hajókba pakolás után elhagyjuk a szárazföldet és aznap átevezünk Skiathos szigetre. A napi távokat nagyban meghatározza az időjárás (szél, hullámzás). A túra végeztével, pakolás után utazás vissza Magyarországra. Várható érkezés Budapestre augusztus 21-én, vasárnap.

A túra díja:  87.500 Ft/fő

Időpont:  2022. 08. 13 – 08. 21-ig  ( 08.12. és  08.21. utazás )

Az részvételi díj tartalmazza:

 • felszerelést, ami 1-2 személyes tengeri kajak, evező, úszást segítő mellény, evezéshez nélkülözhetetlen vízhatlan zsákok, hullámkötény
 • túravezetést – 6 túrázónként 1 túravezető
 • hajók helyszínre szállítását

Az részvételi díj nem tartalmazza:

 • az utazást
 • étkezéseket
 • kemping felszerelést
 • esetlegesen felmerülő kemping és szállásköltségeket. Túráinkon a vadkempingezést részesítjük előnyben, mert sokszor lakatlan szigetről lakatlan szigetre evezünk, teljesen nomád körülmények között.
 • utas és balesetbiztosítást a túra teljes időtartamára,

Utazás egyénileg történik, de van lehetőség velünk utazni az ÉlesKayak kisbuszban korlátozott számban. Indulás 2021.08.12-én pénteken késő délutáni órákban. A kisbusz díja előreláthatóan 150 Euro / fő.

< Jelentkezem >

Fontos: A tengeri kajakozás erősen időjárásfüggő sport, ezért a túravezetőnek joga és a túrázók biztonsága érdekében kötelessége, hogy az adott körülményeknek megfelelően alakítsa a programot.

Figyelem! A túráink minimum 8 fő részvételével kerülnek megrendezésre.