Valahol Albániában

 

Albánia (Adria és Jón-tenger, Albánia) 

 

 

Ha ezt a kevésbé ismert, távoli országot említik, elsőre mi jut eszünkbe? – Balkán, szegénység, közbiztonság hiánya. Nos, mi cáfoljuk ezt és korrigálni szeretnénk a következőre: tisztaság, kedvesség, szépség. Biztosak vagyunk benne, hogy rohamosan fejlődő turizmusa és gyönyörű tájai révén hamarosan az egyik legkedveltebb nyaralóhely lesz. Ráadásul utunk során kivételesen kedves és segítőkész emberekkel találkoztunk. A táj lenyűgöző szépsége pedig szinte leírhatatlan – türkizkék tengerből meredeken kiemelkedő, égig érő sziklafalak tövében barlangról barlangra eveztünk. Hófehér, gömbölyűre koptatott kövekkel borított partokon pihentünk. Kristálytiszta tenger, rejtett öblök, a természet alkotta gigantikus sziklafalak, a zöld lombokkal fedett partról virágillatot hordoz a szél. Albánia nincs közel (16-18 óra), de ha úgy fogod fel, hogy az utazás a nyaralás része, másként látod. Amikor megpillantod Albánia csodaszép partjait, vagy részed lehet az albán vendégszeretetben, elfelejted mindazt a kellemetlenséget, amit a hosszú utazás jelent.

 

Program: 

  • 7 nap tengeri kajakozás a csodaszép albán partok mentén,
  • a túra során 65-130 km távolságot evezünk – időjárástól és csapattól függően Saranda és Orikum városai közötti partszakaszon
  • 1 nap pihenő – szabadon választott strandolás vagy városnézés
  • beúszunk és beevezünk kisebb és nagyobb barlangokba
  • beevezünk egy fokozottan védett, természeti kincset érő barlangóriásba
  • megnézünk kívülről egy olyan hatalmas hajóbunkert, amekkorát még nem láttunk tengeri kajak túráink során
  • kisebb gyalogtúrát teszünk a zöldellő dombtetőn, ahonnan lélegzetelállító panoráma tárul elénk
  • sétálunk UFÓ-szerű hadiállások mentén, amik elszórtan szinte mindenhol láthatók, s valaha a partok védelmét szolgálták

Egyéni utazás esetén találkozó a megbeszélt helyen és időben. ÉlesKayakos kisbusszal is lehetséges az utazás, ennek a díja 36.900 Ft/fő. 

 

Részvételi díj: 69.300 Ft / fő ( 7 evezős nap)

 

 

Időpont: 2020. 06. 20.- 28. (06.20. és 06.28. utazás) 

                2020. 09. 26.- 10. 04. (09.26. és 10.04. utazás) 

 

A részvételi díj tartalmazza:

– felszerelést, ami 1-2 személyes tengeri kajak, evező, úszást segítő mellény, evezéshez nélkülözhetetlen vízhatlan zsákok, hullámkötény
– túravezetést – 6 túrázónként 1 túravezető
– a hajók helyszínre szállítását

 

A részvételi díj nem tartalmazza:

– az utazást, az esetleges komp költséget, amit a szigetek távolsága határoz meg.
– étkezéseket
– kemping felszerelést
– esetlegesen felmerülő kemping és szállásköltségeket. Túráinkon a vadkempingezést részesítjük előnyben, mert sokszor lakatlan szigetről lakatlan szigetre evezünk, teljesen nomád körülmények között.
– utas és balesetbiztosítást a túra teljes időtartamára,

Van mivel, de nincs kivel utaznod? Vagy van kivel, de nincs mivel utaznod? Jelezd és segítünk összeszervezni, hogy mindenki ‘telekocsival’ jusson le, így minimalizálva az utazás költségét.
Van lehetőség arra is, hogy velünk utazz, a kis buszunkkal az utazási költség 36.900 Ft / fő

 

< Jelentkezem >

 

Fontos: A tengeri kajakozás erősen időjárásfüggő sport, ezért a túravezetőnek joga és a túrázók biztonsága érdekében kötelessége, hogy az adott körülményeknek megfelelően alakítsa a programot.

Figyelem! A túráink minimum 8 fő részvételével kerülnek megrendezésre.