Szigetköz mesevilágában tengeri kajakkal

 

Szigetköz:

 

A Szigetköz Magyarország legnagyobb szigete, mely  2,5-3 millió évvel

ezelőtt alakult ki, amikor a Pannon-tenger elhagyatott medencéjébe belezúdult az Ős-Duna roppant vízmennyisége.  A XIX. századi folyamszabályozás után ennek a csodálatos világnak egy része megmaradt. Ma is fészkelő helye a költöző madaraknak, rejtekhelye számtalan védett emlős állatnak, ős- bölcsője a hazánkban fellelhető halak többségének,  s romantikus, vadregényes ágaiban valóságos vízitúra-paradicsom.
Lélegzetelállító tengeri kajakos bolyongásra invitálunk benneteket e páratlan természeti kincsünk felfedezésére.

 

Program:

  • A 6 napos túra alatt kempingről kempingre vándorolva bejárjuk e mesevilágot. Kanyargunk zátonyok között, lápos, benőtt mellékágakban, átemelünk itt-ott, fürdőzünk, vízbe ugrándozunk, nap végén sátrat állítunk, hogy másnap lebontva újra útra keljünk.
  • Ez a nyaralás biztosan nem fog feledésbe merülni, apraja-nagyja megtalálja benne a neki való kalandot!
  • A teljesség igénye nélkül néhány kihagyhatatlan helyszín, melyeknek már a nevük is sokat mondó:  Ördög-sziget, Fenékküszöb, Tejfalusi mellékág-rendszer, Doborgazi cső-gát, Malom-ági Lajta, Lószigeti Láp…..
  • A Szigetköz titokzatos és kesze-kusza ágaiban szinte azt várjuk, hogy a láptalajon vízi manók toppanjanak elénk és a dús bokrok közül erdei tündérek tűnjenek fel, varázspálcával kezükben, táncot lejtve a fák levelei között átszűrődő napsugarakkal.

 

Túra időpontja: 2020. 07. 28. – 08. 02.

 

A túravezetés és a felszerelés bérleti  díja:  8.900 Ft/fő/nap, 6 evezős nap, összesen 53.400 Ft/fő.

 

A kempingezés a helyszínen fizetendő. A díja kb. 2000 Ft/fő/éj, kempingenként eltérő.

 

Utazás egyénileg.

 

Önellátás.

 

Jelentkezem

 

 

Fontos: A tengeri kajakozás erősen időjárásfüggő sport, ezért a túravezetőnek joga és a túrázók biztonsága érdekében kötelessége, hogy az adott körülményeknek megfelelően alakítsa a programot.

Figyelem! A túráink minimum 8 fő részvételével kerülnek megrendezésre.