Pünkösdi hosszú hétvége a Bodrog ártéren tengeri kajakkal

 

Bodrogzug:

 

Ha kíváncsi vagy Magyarország egyik legvarázslatosabb tájára,

Bodrogzug

és igazi kikapcsolódással szeretnéd tölteni a hosszú hétvégét, akkor itt a helyed! 3 nap alatt felfedezzük a Bodrog meseszép, fokozottan védett árterét, a kizárólag engedéllyel látogatható Tokaj-Bodrogzug Tájvédelmi Körzetben. Ebben az időszakban a vízállás lehetővé teszi, hogy olyan érintetlen kis zugokba is beevezzünk, ahová nyáron már az alacsonyabb vízállás és a sűrű vízi növényzet miatt nem lehet eljutni. Túránkon jó eséllyel találkozhatunk a hazai madárvilág gyönyörű egyedeivel, kócsagokkal, gémekkel, réti sasokkal. A túra semmilyen előzetes vízitúrázó tapasztalatot nem igényel, átlagos kondícióval teljesíthető. A tengeri kajakok akár nagyobb hullámokban is stabilak maradnak, így a Bodrog csendes vízein tökéletes biztonságot nyújtanak, kényelmesek.

 

Program:

  • Péntek este utazás Tokajba, a szállás elfoglalása után fakultatív programként séta Tokaj belvárosában
  • Szombat reggel, a helyi gazdáktól vásárolt termékekből (parasztkolbász, szalonna, kecsketúró és sajt, friss zöldség és kenyér) készült bőségtál elfogyasztása után, beszállunk a tengeri kajakokba és beevezünk a Tájvédelmi Körzethez tartozó, végtelen nyugalmat árasztó Bodrog árterületre. Félúton rövid pihenőt tartunk, majd visszaevezünk a kiindulópontra. A szálláson, egy kis pihenő után, bográcsban készült vacsora vár bennünket. A tokaji borok a hely egyedülálló mikroklímájának köszönhetően messze földön híresek, ennek örömére az este elmaradhatatlan részeként, egy öt tételes borkóstolóval koronázzuk meg a napot.
  • Vasárnap ismét bőséges reggelivel indítjuk a napot, hogy az aznapi evezésre is legyen erőnk. Ezen a napon a Bodrog folyó menti élővilágát fedezzük fel. Az egész napos evezés után a vacsorát egy Bodrog-parti étteremben fogyasztjuk el.
  • Hétfőn, a túra 3. napján reggel vár az elmaradhatatlan bőséges reggeli, utána ismét vízre szállás és felfedezzük a Bodrog árterületnek újabb lélegzetelállító részeit. Ezen a napon is félúton tartunk egy kis pihenőt, majd visszaevezünk a szálláshelyünkre. A túra befejeztével hazautazás.

 

A túra díja: 49.900 Ft/fő

 

Időpont: 2019.06.07-10.

 

A szobák: 
– 10 db 2 személyes, 
– 1 db 4 személyes 
– 1 db 8 személyes, emeletes ágyas, nagy családnak, barátoknak alkalmas vidám szoba foglalható, kulturált, tiszta, Bodrog-parti apartman házban.

 

A túra díja tartalmazza:
– a kajak és a hozzá tartozó felszerelés díját (evezők, mentőmellény, hullámkötény, igény szerint vízhatlan zsákok),
– az eszközök helyszínre szállításának díját,
– szállást 3 éjszakára, színvonalas apartmanokban,
– 3 bőséges svédasztalos reggelit a helyi gazdák termékeiből,
– a szombati bográcsban készült vacsorát, 
– a szombati 5 tételes tokaji borkóstolót,
– a vasárnapi vacsorát helyi étteremben (italfogyasztás nélkül) 
– 3 napi evezést
– védett területre történő belépési engedély díját.

 

A túra díja nem tartalmazza:
– a napközbeni étkezéseket evezés közben. Érdemes hozni innivalót, csokit, müzlit, stb…. 
– az utazás költségét
– az utasbiztosítás díját

 

< Jelentkezem >

 

 

 

 

Fontos: A tengeri kajakozás erősen időjárásfüggő sport, ezért a túravezetőnek joga és a túrázók biztonsága érdekében kötelessége, hogy az adott körülményeknek megfelelően alakítsa a programot.

Figyelem! A túráink minimum 8 fő részvételével kerülnek megrendezésre.