Őszi Tisza-tó tengeri kajakkal

 

“Itt van az ősz, itt van újra, s szép, mint mindig énnekem….”

Tisza- tó

 

Ezen az októberi hétvégén elbúcsúzunk a költöző vándor madaraktól, meglessük gyülekező helyüket halkan, csendben lapátolva a nádas mentén. 2 napos vízitúránkon evezni fogunk a Tisza-tó rejtelmes ágaiban, és a kiszélesedő, tágas vízfelületen is, mely úgy tárul elénk a zegzugos csatornákról kijutva, mint egy gyalogtúrán az árnyas erdei ösvényről a napsütötte tisztás.

 

 

 

 

Találkozó szombat reggel 9.00 órakor Tiszafüreden, a felszerelés és a hajók kiosztása, és rövid ismerkedés 🙂 után vízreszállás. Egész napos evezés a Tisza-tó gyönyörű csatornáiban időjárástól és csapattól függően a délutánba nyúlóan. Közös vacsorával zárjuk a napot. Vasárnap folytatjuk felfedező utunkat e mesterséges, mégis csodálatos tó rejtelmeiben. A kajakozás után még javasoljuk, hogy hazaindulás előtt keressétek fel az Ökocentrumot, mely látványosan és érdekesen mutatja be a Tisza-tó élővilágát.

 

Szállás: Tiszafüreden színvonalas vendégházban, 3-4 fő/ apartman

 

A túra díja: 32.900 Ft / fő

 

A túra díj tartalmazza:

  • tengeri kajakok és a hozzájuk tartozó felszerelések díját
  • tengeri kajakok helyszínre szállítását
  • túravezetést
  • szombat esti vacsorát
  • szállást szombat estére

 

A túra díj nem tartalmazza:

  • utazás költségét
  • napközbeni étkezést ( érdemes hozni szendvicset, csokit, gyümölcsöt)
  • a vasárnap reggelit 

 

< Jelentkezem >

 

Van mivel, de nincs kivel utaznod? Vagy van kivel, de nincs mivel utaznod? Jelezd és segítünk összeszervezni, hogy mindenki ‘telekocsival’ jusson le, így minimalizálva az utazás költségét. Van lehetőség korlátozott számban velünk utazni a kisbuszunkban, ha nem lenne kedved vezetni. Az utazás díja: 5.000 Ft / fő

 

Fontos: A tengeri kajakozás erősen időjárásfüggő sport, ezért a túravezetőnek joga és a túrázók biztonsága érdekében kötelessége, hogy az adott körülményeknek megfelelően alakítsa a programot. Magyar helyszín lévén csak az erős szél illetve vihar lehet korlátozó tényező.

 

A túra minimum 8 fő részvételével kerül megrendezésre.