Látogatás Gemencen tengeri kajakkal

 

Programunk során 3-4 órát a vízen töltve,  tengeri kajakban fogunk lapátolni  a híres Gemenci erdőben. Halkan, csendesen bolyongunk az erdőben, ami igazából erdő borította ártér. És mitől híres? Egyrészt azért híres, mert a Gemenci erdő Magyarország és Európa legnagyobb kiterjedésű ártere, másrészt pedig azért, mert egyúttal a legszebb, legértékesebb trófeákat hordozó gímszarvasok lakóhelye is. A vízállástól függően bejárjuk az árterületet, hátha óvatlan őzeket, szarvasokat, vaddisznót is megpillantunk túránk során. A vízállás adta lehetőségek szerint  –  bejárjuk a Gemenci erdő egyik legszebb területét, útközben kis pihenőt tartva. Szeretettel várunk minden érdeklődőt, kezdőt és haladót egyaránt. A program mindenki számára teljesíthető, családoknak kiváló hétvégi kiruccanás a természetbe. Ha kacérkodsz a tengeri kajakozás kipróbálásával, vagy gyermekedet hoznád el vízi túrázni, bátran ajánljuk ezt a programunkat. 

Fontos: a fák közé csak akkor tudunk beevezni, ha a vízállás elég magas hozzá. De ne csüggedjetek, ha nem a fák között evezünk, akkor sem maradtok szépség és élmény nélkül. Mindenképp szép lesz, hiszen a helyszín gyönyörű. 🙂

Program:

  • Találkozó reggel 10:00 órakor a megbeszélt helyen 
  • A hajók és felszerelés kiosztása után rövid evezés- és biztonságtechnikai oktatást tartunk. Majd vízre szállunk 🙂
  • Visszaérkezés a kiindulási pontra kb. 14:00-15.00 órakor

 

 

A túra díja: 14.000 Ft/fő

(12 éves kor alatt a felnőttel együtt evező gyermek díja 10.000 Ft, egy felnőttel egy gyerek veheti igénybe ezt a kedvezményt)

 

Időpont: 

2024.05.01. szerda

2024.05.05. vasárnap

2024.05.18. szombat

2024.05.20. hétfő

2024.06.09. vasárnap

 

 

< Jelentkezem >

 

A túra díja tartalmazza:

  • a kajak és a hozzá tartozó felszerelés díját (evező, mentőmellény, hullámkötény, igény szerint vízhatlan zsákok),
  •  az eszközök helyszínre szállításának díját,
  • túravezetést tapasztalt túravezetővel. 

A túra díja nem tartalmazza:

  • a napközbeni étkezéseket evezés közben. Érdemes hozni innivalót,  szendvicset, csokit, müzlit, stb….
  • az utazás költségét
  • az utasbiztosítás díját 

Fontos: A tengeri kajakozás erősen időjárásfüggő sport, ezért a túravezetőnek joga és a túrázók biztonsága érdekében kötelessége, hogy az adott körülményeknek megfelelően alakítsa a programot.

Figyelem! A túráink minimum 8 fő részvételével kerülnek megrendezésre.