Gemenci hétvége – tengeri kajakkal vadlesen

Hétvége Gemencen:

Szeptemberben a szarvasbőgés idején a a Duna-Dráva Nemzeti Park részét képező Gemenci erdő szépséges rejtekeibe kalauzolunk el benneteket.   A Duna- parti erdő a szarvasbikák nősténycsalogató énekétől hangos, s a már rozsdás lombú fák közötti hangulat szinte mesébe illő. A gemenci erdő európai viszonylatban is egyedülálló, az egyetlen ekkora kiterjedésű (180km2) ártéri erdő a Duna mentén. A világrekorder trófeákat adó gímszarvas állomány, a vaddisznó, valamint az őz mellett a vadmacska, a borz, a róka, a nyuszt, nyest, mókus, vidra és a hód is megtalálható. A madárállomány is különleges: a rétisas, a kerecsensólyom, barna-kánya, fekete-harkály, kócsag, bakcsón kívül Európa legsűrűbb fekete-gólya állománya is itt található. Épp ezért javasoljuk távcső, illetve fényképező esetén teleobjektív használatát, de mindenekelőtt a természetet nem háborgató, csendes lopakodást. 🙂

Program:

Szombaton reggel 9.00 órakor találkozó,  a hajók és felszerelés kiosztása után vízre szállás. Vízállástól függően a Gemenci- Holt-Duna ágra vagy a Rezéti-Holt-Duna ágra evezünk be. Szerencsés vízállás esetén közvetlenül a fák között szlalomozgathatunk , féltávon rövid pihenőt tartunk, és mire a Veránka- szigetet teljesen megkerültük, élményekkel feltöltekezve visszatérünk a szállásra, ahol vacsora vár ránk.

Vasárnap az elszántabbakkal még reggeli előtt, a kora hajnali párában evezünk abban a reményben, hogy az ébredező természet megjutalmaz bennünket a vadak látványával, s találkozhatunk vaddisznóval, őzzel, szarvassal. Nem leszünk csalódottak akkor sem, ha a látnivaló “csupán” az őszi színekben, de még teljes lombozatában pompázó fák, bokrok sokasága lesznek, sejtelmesen a hajnali ködbe burkolózva. Reggeli után a teljes csapattal ismét vízre szállunk és bolyongunk a vízállás adta lehetőségek szerint. A program kb. 15.00 óráig tart, hazaindulás.

A túra díja: 53.900 Ft/fő

Időpont: 2022.09.03.-04. 

A túra díja tartalmazza:

  • a szállást egy éjszakára reggelivel
  • szombat esti kemencés vacsorát
  • a kajak és a hozzá tartozó felszerelés díját (evező, mentőmellény, hullámkötény, igény szerint vízhatlan zsákok),
  • az eszközök helyszínre szállításának díját,
  • túravezetést tapasztalt túravezetővel.

A túra díja nem tartalmazza:

  • a napközbeni étkezéseket evezés közben. Érdemes hozni innivalót,  szendvicset, csokit, müzlit, stb….
  • az utazás költségét
  • az utasbiztosítás díját

< Jelentkezem >

A jelentkezési feltételeket itt olvashatod!

Fontos: A tengeri kajakozás erősen időjárásfüggő sport, ezért a túravezetőnek joga és a túrázók biztonsága érdekében kötelessége, hogy az adott körülményeknek megfelelően alakítsa a programot.

Figyelem! A túráink minimum 8 fő részvételével kerülnek megrendezésre.