Gemenci erdő – tengeri kajakkal vadlesen

 

Gemenc:

 

Gemenc

Szeptemberben a szarvasbőgés idején a a Duna-Dráva Nemzeti Park részét képező Gemenci erdő szépséges rejtekeibe kalauzolunk el benneteket.   A Duna- parti erdő a szarvasbikák nősténycsalogató énekétől hangos, s a már rozsdás lombú fák közötti hangulat szinte mesébe illő. A gemenci erdő európai viszonylatban is egyedülálló, az egyetlen ekkora kiterjedésű (180km2) ártéri erdő a Duna mentén. A világrekorder trófeákat adó gímszarvas állomány, a vaddisznó, valamint az őz mellett a vadmacska, a borz, a róka, a nyuszt, nyest, mókus, vidra és a hód is megtalálható. A madárállomány is különleges: a rétisas, a kerecsensólyom, barna-kánya, fekete-harkály, kócsag, bakcsón kívül Európa legsűrűbb fekete-gólya állománya is itt található. Épp ezért javasoljuk távcső, illetve fényképező esetén teleobjektív használatát, de mindenekelőtt a természetet nem háborgató, csendes lopakodást. 🙂

 

Program:

Találkozó Érsekcsanád, Rév Csárda reggel 9.00 órakor. A hajók és felszerelés kiosztása után vízre szállás. Vízállástól függően a Gemenci- Holt-Duna ágra vagy a Rezéti-Holt-Duna ágra evezünk be. Szerencsés vízállás esetén közvetlenül a fák között szlalomozgathatunk , féltávon egy homokpadon rövid pihenőt tartunk, és mire a Veránka- szigetet teljesen megkerültük, élményekkel feltöltekezve, a késő délutáni órákban indulunk haza.

 

A túra díja: 8.900 Ft/fő

 

Időpont: 2019.09.21. és  2019.09.28.

 

A túra díja tartalmazza:

  • a kajak és a hozzá tartozó felszerelés díját (evező, mentőmellény, hullámkötény, igény szerint vízhatlan zsákok),
  • az eszközök helyszínre szállításának díját,
  • túravezetést tapasztalt túravezetővel. 

A túra díja nem tartalmazza:

  • a napközbeni étkezéseket evezés közben. Érdemes hozni innivalót,  szendvicset, csokit, müzlit, stb….
  • az utazás költségét
  • az utasbiztosítás díját 

 

Van mivel, de nincs kivel utaznod? Vagy van kivel, de nincs mivel utaznod? Jelezd és segítünk összeszervezni, hogy mindenki ‘telekocsival’ jusson le, így minimalizálva az utazás költségét.
Van lehetőség arra is, hogy velünk utazz, a kisbuszunkkal az utazási költség 5000 Ft / fő

 

 

< Jelentkezem >

 

 

Fontos: A tengeri kajakozás erősen időjárásfüggő sport, ezért a túravezetőnek joga és a túrázók biztonsága érdekében kötelessége, hogy az adott körülményeknek megfelelően alakítsa a programot.

Figyelem! A túráink minimum 8 fő részvételével kerülnek megrendezésre.