Túravezetőink

 

Krisztián,

10 éves korában kezdett el kenuzni, s aktívan versenyzett 17 éves koráig. A versenyzést amatőrként folytatta, maratoni távokon, immár kajakban. 8 éven át volt vadvízi túravezető, végigkajakozta Európa folyóit, bárhol bármikor kieszkimózik, fejeseket ugrál 12-16 méteres sziklákról. Nem egyszer evezett viharban, Mallorcán 6-8 méteres hullámokban, és több ember életét mentette már meg éles helyzetben. Vele igazán biztonságban vagy! 2003-tól van tengeren és vezetett túrákat, majd 2010-ben alapította saját cégét, azzal a céllal, hogy minél több felnőttel és gyerekkel ismertesse és szerettesse meg a kajakozás örömét, a víz és a természet szépségét, tiszteletét. Elsődleges fontosságúnak a túrázók biztonságát tartja, mindig figyel és vigyáz rád. Mottója a cég mottójává vált,

  “Az igazi élmények komfortzónán kívül kezdődnek”.

 

 

Emese,

polgári hivatását nézve irodai asszisztens, szervezőkészsége és vidám, kedves, cserfes egyéniség lévén mind a munkában, mind a privát életben a társaság középpontja és mozgatórugója. Gyerekkorától kezdve versenyszerűen kajakozott, kiváló eredményeket ért el, országos bajnokságon is szerepelt, azonban 15 éves korában felhagyott a versenyzéssel a továbbtanulás miatt. A kajakozás örök szerelem maradt, így nem volt kérdés, hogy csatlakozzon-e Krisztiánhoz a tengeri kajaktúrákon, akivel egy angol nyelvi kurzuson ismerkedett meg véletlenül. Tudjuk azonban, hogy nincsenek véletlenek 🙂

 

“A víz iránti szeretetem gyerekkoromban kezdődött. Azóta elválaszthatatlanok vagyunk 🙂 . A vízi világ rejtelmeit, csodáit szeretném veletek megismertetni. “

 

 

 

 

 

Gábor,

sok éven át harcművészettel foglalkozott, ami mindannyiunkat arra int, hogy ne kérdezzünk tőle túl sokat. 🙂 Nem csupán ezért lóg ki kicsit a sorból. Barlangászként számtalan kilométer föld alatti vájatot járt be, vagyis néhol kúszott, mászott….. A barlangi rejtelmeket nem feledve, csak kiegészítve tévedt a tengerre, s ami szabadidős tevékenységnek, hobbinak indult mára jócskán előtérbe került. Szabadidejében – ha csak teheti, kirándul, hegyet mászik, viaferrátázik, életének elmaradhatatlan része a sport, a mozgás. Rendkívül precíz, s ami elsőre lazaságnak látszik, arról egy jó megfigyelő számára kiderülhet, hogy csupán jól leplezett, elegáns megoldás a magas szintű fegyelemre.

 

 

Péter,

lelkes túrázóból lett túravezetővé, s ennek 10 éve már. Az eltelt évek alatt rengeteg tapasztalatot gyűjtött, mondhatjuk, hogy nincs olyan helyzet, ami kifogna rajta.  Vidámsága, optimizmusa, pozitív energiája és életszemlélete a túrázókra is hatással van, minden túra emlékezetes, amin jelen van. Mára egy aranyos kisfiú apukája, így most a tengeri túrák kissé háttérbe szorultak, de alig várja, hogy kisfiával közösen élhesse át a kajakozás örömét. 

 

“Túrázás közben az ember feje kitisztul, és a lelke megerősödik…De a teste elfárad, keze feltörik, lába koszos lesz. Ennek azaz oka, hogy Élünk!”

 

 

 

 

 

 

 

Bernát,

a csapat talán leghiggadtabb, legmegfontoltabb tagja. 10 éves kora óta rendszeres túrázó földön- vízen- levegőben,  legyen szó bármilyen sportról: gyaloglás, kerékpározás, evezés, sízés, siklóernyőzés, barlangászat, sziklamászás, vadvíz, tengeri kajakozás – ő otthon van benne. Bő 30 éves túrázói rutinnal így minden helyzetre van megoldása és egy története is.:) Nincs olyan felszerelés, eszköz, fűszer, ami ne lenne a hajójában. igazi túrázó geek. 2006. óta tart tengeri kajaktúrákra Krisztiánnal és az ÉlesKayak csapatával.

 

„Célom, hogy megismertessem a túrázókkal a szabadban való túrázás, a természet minden szépségét. Meg szeretném mutatni, hogy a nomád élet nem jelent nélkülözést, lemondást. Itt is meg tudjuk teremteni a magunk kis civilizációját, ha összedolgozunk, csapatként működünk együtt. Mindezek mellett a legfontosabb feladatomnak a résztvevők biztonságát, túrázásuk biztonságossá tételét tartom. Óvom, védem, tanítom a jelentkezőket!”

 

 

 

 

 

Gyöngyvér,

15 év vendéglátóipari tevékenység után igazolt át csapatunkhoz. A kajakozásba és a nomád túrázásba felnőttként, 40 évesen szeretett bele. A stresszes, taposómalom élet hajtotta a természet nyugalma felé. Története jó példája annak, hogy sosem késő újrakezdni és új, merész dolgokat kipróbálni, amiről azt gondoljuk, nem vagyunk rá képesek. Az ÉlesKayak irodai ügyintézője, hozzá fordulhatsz kérdéseiddel. Több túránkon, mint túravezető is helytáll.

 

Sokáig ámulattal csodáltam a képeket, és hogy mire képesek emberek, az ÉlesKayakkal milyen gyönyörű helyekre jutnak el. 2015-ben, hosszas gondolkodás után, egyedülálló nőként jelentkeztem az ÉlesKayak egyik túrájára, nem kis aggódással. Bizton állíthatom, hogy ezek a programok abszolút kezdőknek is valók, teljesíthetők, ráadásul ide lehet jönni egyedül, párban, családdal, elvált szülőként gyerekkel.”