Túravezetőink

Krisztián,

10 éves korában kezdett el kenuzni, s aktívan versenyzett 17 éves koráig. A versenyzést amatőrként folytatta, maratoni távokon, immár kajakban. 8 éven át volt vadvízi túravezető, végigkajakozta Európa folyóit, bárhol bármikor kieszkimózik, fejeseket ugrál 12-16 méteres sziklákról. Nem egyszer evezett viharban, Mallorcán 6-8 méteres hullámokban, és több ember életét mentette már meg éles helyzetben. Vele igazán biztonságban vagy! 2003-tól van tengeren és vezetett túrákat, majd 2010-ben alapította saját cégét, azzal a céllal, hogy minél több felnőttel és gyerekkel ismertesse és szerettesse meg a kajakozás örömét, a víz és a természet szépségét, tiszteletét. Elsődleges fontosságúnak a túrázók biztonságát tartja, mindig figyel és vigyáz rád. Mottója a cég mottójává vált,

„Az igazi élmények komfortzónán kívül kezdődnek”.

Emese,

polgári hivatását nézve irodai asszisztens, szervezőkészsége és vidám, kedves, cserfes egyéniség lévén mind a munkában, mind a privát életben a társaság középpontja és mozgatórugója. Gyerekkorától kezdve versenyszerűen kajakozott, kiváló eredményeket ért el, országos bajnokságon is szerepelt, azonban 15 éves korában felhagyott a versenyzéssel a továbbtanulás miatt. A kajakozás örök szerelem maradt, így nem volt kérdés, hogy csatlakozzon-e Krisztiánhoz a tengeri kajaktúrákon, akivel egy angol nyelvi kurzuson ismerkedett meg véletlenül. Tudjuk azonban, hogy nincsenek véletlenek 🙂

„A víz iránti szeretetem gyerekkoromban kezdődött. Azóta elválaszthatatlanok vagyunk 🙂 . A vízi világ rejtelmeit, csodáit szeretném veletek megismertetni. „

Gábor,

sok éven át harcművészettel foglalkozott, ami mindannyiunkat arra int, hogy ne kérdezzünk tőle túl sokat. 🙂 Nem csupán ezért lóg ki kicsit a sorból. Barlangászként számtalan kilométer föld alatti vájatot járt be, vagyis néhol kúszott, mászott….. A barlangi rejtelmeket nem feledve, csak kiegészítve tévedt a tengerre, s ami szabadidős tevékenységnek, hobbinak indult mára jócskán előtérbe került. Szabadidejében – ha csak teheti, kirándul, hegyet mászik, viaferrátázik, életének elmaradhatatlan része a sport, a mozgás. Rendkívül precíz, s ami elsőre lazaságnak látszik, arról egy jó megfigyelő számára kiderülhet, hogy csupán jól leplezett, elegáns megoldás a magas szintű fegyelemre.

Péter,

lelkes túrázóból lett túravezetővé, s ennek 10 éve már. Az eltelt évek alatt rengeteg tapasztalatot gyűjtött, mondhatjuk, hogy nincs olyan helyzet, ami kifogna rajta.  Vidámsága, optimizmusa, pozitív energiája és életszemlélete a túrázókra is hatással van, minden túra emlékezetes, amin jelen van. Mára egy aranyos kisfiú apukája, így most a tengeri túrák kissé háttérbe szorultak, de alig várja, hogy kisfiával közösen élhesse át a kajakozás örömét.

„Túrázás közben az ember feje kitisztul, és a lelke megerősödik…De a teste elfárad, keze feltörik, lába koszos lesz. Ennek azaz oka, hogy Élünk!”

Bernát,

a csapat talán leghiggadtabb, legmegfontoltabb tagja. 10 éves kora óta rendszeres túrázó földön- vízen- levegőben,  legyen szó bármilyen sportról: gyaloglás, kerékpározás, evezés, sízés, siklóernyőzés, barlangászat, sziklamászás, vadvíz, tengeri kajakozás – ő otthon van benne. Bő 30 éves túrázói rutinnal így minden helyzetre van megoldása és egy története is.:) Nincs olyan felszerelés, eszköz, fűszer, ami ne lenne a hajójában. igazi túrázó geek. 2006. óta tart tengeri kajaktúrákra Krisztiánnal és az ÉlesKayak csapatával.

„Célom, hogy megismertessem a túrázókkal a szabadban való túrázás, a természet minden szépségét. Meg szeretném mutatni, hogy a nomád élet nem jelent nélkülözést, lemondást. Itt is meg tudjuk teremteni a magunk kis civilizációját, ha összedolgozunk, csapatként működünk együtt. Mindezek mellett a legfontosabb feladatomnak a résztvevők biztonságát, túrázásuk biztonságossá tételét tartom. Óvom, védem, tanítom a jelentkezőket!”