Gyakori kérdések

Mennyire biztonságos ez?

Teljesen! 18 év alatt egy térdficam volt a legsúlyosabb sérülés, és ebben benne vannak a rafting túrák is, pedig ez idő alatt több mint ezer túrázó ment át a kezünk alatt. Ennek ellenére a biztosítás megkötését erősen ajánljuk, az ördög nem alszik. A programon nem csak a kényelmi szempontokra figyelünk, hanem a túra biztonságára is. Hazai túráinkon 8, külföldi túráinkon 6 emberenként 1 túravezető járul hozzá a túrázók biztonságához. Mindannyian tapasztalt túravezetők, illetve páran még nemzetközi rafting guide vizsgával is.

Hogyan jutunk le a helyszínre, hogyan történik az indulás?

Biztosítjuk a közös leutazás lehetőségét az ÉlesKayak kisbuszban, és segítünk a “telekocsi” szervezésben is. Az egyéni lejutást is igyekszünk útvonaltervekkel, pontos végcél koordináták megadásával elősegíteni. Minden program kezdete előtt a hajókat és a felszerelést odaszállítjuk az aktuális vízreszálló-helyhez, előkészítjük őket. A csoport érkezését követően a hajó és a felszerelés kiosztás történik, majd tartunk egy evezés- és biztonságtechnikai oktatást. Az oktatás után irány a tenger és a napi program teljesítése.

Nekem való ez?

Nem tudjuk, és te is csak akkor tudod meg, ha kipróbálod. DE:

A program nehézségét úgy állítjuk össze, hogy egy szellemi munkát végző hétköznapi ember is simán tudja teljesíteni. Az is biztos, hogy sem korod (3-79 évesig), sem a testalkatod nem jelent akadályt. Inkább azt lehet mondani, hogy ha nyitott szellemű vagy, szereted eltérő módon látni a világot, akkor biztosan megtalálod a számításod. Az élet mindig a komfortzónán kívül kezdődik!

Milyen felszereléssel dolgoztok?

A hajóparkunk francia és olasz prémium kategóriás, biztonságos, komfortos és nem utolsó sorban gyors hajókból áll, a túrázó közönségünk nagyon kedveli. A hajókhoz jár a kötelező felszerelés, ami elengedhetetlen a tengeren történő evezéshez. Természetesen, ez is ugyanazt a magas minőséget biztosítja. A túrázóknak fontos szempont a komfortos és könnyű evezés, ezért a többi céggel ellentétben karbon nyelű, könnyített evezőkkel evezünk.

Mi lesz a ruhákkal, telefonnal, fényképezőgéppel?

Mindent magunkkal viszünk a hajó rekeszeiben, amik vízállóak, de ezen belül is vízhatlan zsákokba pakolunk el (amit biztosítunk). A telefon és fényképező hordóba kerül, ami teljesen vízhatlan, de ha biztosra akarsz menni, még azon belül is beteheted egy zacskóba.

 

Milyen lehetőség van a tisztálkodásra a nomád túrákon?

Korlátozott  általánosságban elmondható, hogy a hosszabb túrákon is minimum kétszer van zuhanyzási lehetőség, de az ivóvíz segítségével zuhanyzó nélkül is megoldható a tisztálkodás, a kényesebb területek higiéniáját pedig a lebomló, antibakteriális nedves törlőkendők segítségével bárhol 100%-ban biztosítani tudod magadnak. 

Nem unalmas egész nap csak evezni?

Nem :). Egyrészt nem evezünk egész nap, a napi távot két részletben tesszük meg. Reggeli után 10 óra körül szoktunk vízre szállni, aztán amikor a legmagasabban van a nap, rejtett kis öblökben fürdőzünk, napozunk, szikláról ugrálunk, búvárkodunk, vagy behúzódunk az árnyékba elmajszolni az ebédet (és ezek tetszőleges kombinációja). Ezek után, amikor a nap már kevésbé éget, indulunk tovább a napi végcél, a szálláshely felé, amit gyakran előz meg/követ városnézés. Szóval mindennap evezünk, de alapvetően NYARALUNK.

Milyen speciális felszerelés szükséges?

Ami speciális, azt mi biztosítjuk számotokra. Ezen felül semmi extra nem kell, amit egy kétnapos nyári kirándulásra ne vinnél magaddal. Annak érdekében, hogy semmi ne maradjon otthon, készítettünk egy listát, amit a túrára jelentkezés után küldünk el neked e-mailben, így elég csak kinyomtatni, és kipipálni, ami már a táskába került. Így biztos nem marad otthon semmi!

A garanciát komolyan gondoljátok?

Igen! Hosszú évek tapasztalata, hogy minimális azok száma, akik nem azt kapták amit vártak. Magabiztosak vagyunk abban, hogy maximális biztonságot nyújtunk a túrázóinknak, és a legjobb minőségű felszereléssel dolgozunk. A fényképeinket mi magunk készítjük, a helyszínen biztos azzal találkozol, amit a honlapon láttál. Azt gondoljuk, hogy mi kis cégként nem engedhetjük meg magunknak, hogy csalódott ügyfeleink legyenek, ezért azt adjuk, amit ígérünk (illetve igyekszünk még ennél is többet), de ha valaki ennek ellenére csalódik, akkor ebben az esetben visszaadjuk a túravezetésre és bérlésre befizetett teljes összeget.

Ha további kérdésed van, írj/hívj bizalommal, szívesen válaszolunk!

 

 

< Érdeklődöm >