Gyakori kérdések

 

Mennyire biztonságos ez?

Teljesen! 18 év alatt egy térdficam volt a legsúlyosabb sérülés, és ebben benne vannak a rafting túrák is, pedig ez idő alatt több mint ezer túrázó ment át a kezünk alatt. Ennek ellenére a biztosítás megkötését erősen ajánljuk, az ördög nem alszik. A programon nem csak a kényelmi szempontokra figyelünk, hanem a túra biztonságára is. Hazai túráinkon 8, külföldi túráinkon 6 emberenként 1 túravezető járul hozzá a túrázók biztonságához. Mindannyian tapasztalt túravezetők, illetve páran még nemzetközi rafting guide vizsgával is rendelkeznek.

 

Hogyan jutunk le a helyszínre, hogyan történik az indulás?

Biztosítjuk a közös leutazás lehetőségét az ÉlesKayak kisbuszban, és segítünk a „telekocsi” szervezésben is. Az egyéni lejutást is igyekszünk útvonaltervekkel, pontos végcél koordináták megadásával elősegíteni. Minden program kezdete előtt a hajókat és a felszerelést odaszállítjuk az aktuális vízreszálló-helyhez, előkészítjük őket. A csoport érkezését követően a hajó és a felszerelés kiosztása történik, majd tartunk egy evezés- és biztonságtechnikai oktatást. Az oktatás után irány a tenger és a napi program teljesítése.

 

Nekem való ez?

Nem tudjuk, és te is csak akkor tudod meg, ha kipróbálod. DE:

A program nehézségét úgy állítjuk össze, hogy egy szellemi munkát végző hétköznapi ember is simán tudja teljesíteni. Az is biztos, hogy sem korod (3-79 évesig), sem a testalkatod nem jelent akadályt. Inkább azt lehet mondani, hogy ha nyitott vagy új dolgok kipróbálására, szereted eltérő módon látni a világot és van benned kitartás, akkor biztosan megtalálod a számításod. Az élet mindig a komfortzónán kívül kezdődik!

 

Kezdő vagyok, jöhetek? 

Igen,  túráinkon semmilyen előképzettségre nincsen szükség. Csupán egy kis bátorság és kitartás kell hozzá. No, meg persze úszni tudás. 🙂  Mint minden csapatjátékban, figyelünk egymásra és a leggyengébbhez alkalmazkodunk. Hangsúlyozni szeretnénk, nem teljesítménytúrákat szervezünk, hanem sportos nyaralást. 

 

Gyereket lehet hozni? 

Szeretettel várunk akár  családokat, akár gyereküket egyedül nevelő szülőket.  8-9 éves kortól fogadjuk az (úszni tudó) gyerekeket, szülővel egy hajóban evezve.  Fontos, hogy a gyereknek legyen kedve hozzá 🙂 

 

Egyedül vagyok. A családok, barátok között hogy fogom érezni magam? 

Túráinkon 1-2 nap alatt igazi csapattá érünk, így bizton állíthatjuk, hogy nem leszel magányos. Kis létszámú csoportjainkban sokszor alakulnak ki barátságok, sőt nem egyszer volt rá példa, hogy szerelmek is szövődtek….Programjainkra vegyesen érkeznek mindenféle korosztályból egyedülállók, barátok, párok, családok, akiket egy közös tulajdonság biztosan jellemez: bevállalósak. 🙂 Ha te is az vagy, köztünk a helyed!

 

 

Milyen felszereléssel dolgoztok?

A hajóparkunk francia és olasz prémium kategóriás, biztonságos, kényelmes és nem utolsó sorban gyors hajókból áll, a túrázó közönségünk nagyon kedveli. A hajókhoz jár a kötelező felszerelés, ami elengedhetetlen a tengeren történő biztonságos evezéshez. Természetesen, ez is ugyanazt a magas minőséget biztosítja. A túrázóknak fontos szempont a komfortos és könnyű evezés, ezért karbon nyelű, könnyített evezőkkel evezünk.

 

Mi lesz a ruhákkal, telefonnal, fényképezőgéppel?

Mindent magunkkal viszünk a hajó rekeszeiben, amik vízállóak, de ezen belül is vízhatlan zsákokba pakolunk el (amit biztosítunk). A telefon és fényképező is vízhatlan zsákba kerül.

 

Milyen lehetőség van a tisztálkodásra a nomád túrákon?

Általánosságban elmondható, hogy a hosszabb nomád túrákon is egyszer-kétszer van zuhanyzási lehetőség, de az ivóvíz segítségével zuhanyzó nélkül is megoldható a tisztálkodás, a kényesebb területek higiéniáját pedig a lebomló, antibakteriális nedves törlőkendők segítségével bárhol 100%-ban biztosítani tudod magadnak. 

 

Nem unalmas egész nap csak evezni?

Nem 🙂 . Egyrészt nem evezünk egész nap, a napi távot két, akár három  részletben tesszük meg. Reggeli után 10 óra körül szoktunk vízre szállni, aztán amikor a legmagasabban van a nap, rejtett kis öblökben fürdőzünk, napozunk, szikláról ugrálunk, búvárkodunk, vagy behúzódunk az árnyékba elmajszolni az ebédet (és ezek tetszőleges kombinációja). Ezek után, amikor a nap már kevésbé éget, indulunk tovább a napi végcél, a szálláshely felé, amit gyakran előz meg/követ városnézés. Szóval mindennap evezünk, de alapvetően NYARALUNK.

 

Milyen speciális felszerelés szükséges?

Ami az evezéshez szükséges speciális felszerelés, azt mi biztosítjuk számotokra – úgy mint a kajak felszerelés és a vízhatlan zsák. Túráinkra olyan és annyi  holmit kell csupán hoznod, amit egy pár napos gyalogtúrára magaddal vinnél a hátizsákodban. Ha nincs kempingfelszerelésed, nem szükséges azonnal egy vagyont elköltened a beszerzésükre, mert ami a kempingezéshez szükséges  – sátor, polifoam, gázfőző, gázpalack – bérelhetsz tőlünk is. 

Ezen felül semmi extra nem kell, amit egy kétnapos nyári kirándulásra ne vinnél magaddal. Annak érdekében, hogy semmi ne maradjon otthon, készítettünk egy listát, amit a túrára jelentkezés után küldünk el neked e-mailben, így elég csak ellenőrizni, ami már a táskába került. Így biztos nem marad otthon semmi!

 

A garanciát komolyan gondoljátok?

Igen! Magabiztosak vagyunk abban, hogy nem csupán biztonságot nyújtunk a túrázóinknak, és a legjobb minőségű felszereléssel dolgozunk, hanem maximális odafigyelés mellett felejthetetlen élményt nyújtunk. A fényképeinket mi magunk készítjük, a helyszínen biztos azzal találkozol, amit a honlapon láttál. Azt gondoljuk, hogy mi kis cégként nem engedhetjük meg magunknak, hogy csalódott ügyfeleink legyenek, ezért azt adjuk, amit ígérünk (illetve igyekszünk még ennél is többet), de ha valaki ennek ellenére csalódik, nem azt kapja, amit ígértünk, akkor ebben az esetben visszaadjuk a túravezetésre és bérlésre befizetett teljes összeget.

 

Ha további kérdésed van, írj/hívj bizalommal, szívesen válaszolunk!

 

 

< Érdeklődöm >